Aktualno

 

Zahvalne čestitke teti Desi za njezin 101. rođendan!

19. 4. 2018.

Prigodom 101. rođendana naše dobročiniteljice Dese Baković, u četvrtak 19. travnja u Kući ljudskih prava u Zagrebu SOLIDARNA i Građanski odbor za ljudska prava organizirali su rođendansku proslavu na kojoj je javnosti predstavljen Fond „Desa i Jerko Baković“.

Više

Nisi sama- ideš s nama!

23. 3. 2018.

Želimo osigurati ženama oboljelim od karcinoma besplatan prijevoz na i sa kemoterapije. Presretni smo što Vam predstavljamo kampanju u suradnji sa udrugom Nismo same.

Više

Izvještaj: Podrška inicijativama i akcijama za ženska ljudska prava i rodnu ravnopravnost

6. 3. 2018.

SOLIDARNA je u listopadu 2016. godine pokrenula kampanju „Drugotna na sav glas!“ kao odgovor na sve jači mizogini diskurs koji dolazi iz klerikalnih krugova te sve intenzivnije napade na reproduktivna i seksualna prava žena u Hrvatskoj. Ovdje možete pročitati cjelokupni izvještaj kampanje i fonda "Drugotna na sav glas!"

Više

Podržite fond Drugotna na sav glas i akciju Sluškinje ustaju za ratifikaciju Istanbulske konvencije

8. 2. 2018.

Poziv donatoricama i donatorima

PODRŽITE SLUŠKINJE KOJE USTAJU ZA ŽIVOT BEZ NASILJA, PODRŽITE FOND „DRUGOTNA NA SAV GLAS!“

Više

Tematski blok: Pristup zdravlju- pravo ili milost?

4. 12. 2017.

Pozivamo Vas da nam se pridružite u utorak 5. prosinca u Kinu Europa i podržite Blagdanske zahtjeve Koalicije udruga u zdravstvu za bolji pristup zdravlju u 2018. godini.

Utorak, 5. prosinca, 10 – 12h, dvorana Müller, Kino Europa


Više

Human Rights Pitching Forum po prvi puta na HRRF-u

19. 12. 2017.

Zaklada Solidarna je u suradnji s socijalnim poduzećem Brodoto organizirala je po prvi put Human Rights Pitching Forum: aktivizam susreće film u sklopu popratnog programa 15.-og Human Rights Film Festivala Zagreb.

Više

Priopćenje za javnost EFC-a i DAFNE: Filantropija zahtjeva izjednačavanje područja djelovanja u Europi

17. 1. 2018.

Sektor filantropije ključni je stup europskog civilnog društva jer se bavi aktualnim i gorućim pitanjima u društvu, promiče pluralnost i slobodu kao i društvene inovacije u području financiranja. Unatoč tome, u nekim dijelovima Europe područje djelovanja institucionalizirane filantropije, odnosno rad 140,000 europskih donatora i zaklada je ugroženo primjerice restrikcijama stranih sredstava, nekonzistentnim poreznim shemama prekogranične filantropije, štetnim utjecajima prekrutih antiterorističkih mjera te mjera protiv pranje novca. 

Više

SOLIDARNA@HRFF2017: Moja godina u Kekistanu!

13. 12. 2017.

Patrik Hermansson, student iz Londona proveo je 13 mjeseci inflitrirajući se u sam vrh tzv. „alt-right“ pokreta kao Erik. U sklopu Human Rights Film Festivala 2017 prikazali smo film i razgovarali sa Patrikom.

Više