Aktualno

 

Natječaj za dodjelu potpora male vrijednosti “Zaštita medijskih sloboda i slobode izražavanja na Zapadnom Balkanu”

31. 7. 2017.

Hrvatsko novinarsko društvo u suradnji s partnerskim organizacijama iz regije poziva organizacije civilnog društva iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kosova, Crne Gore i Srbije koje se bave zaštitom ljudskih prava da se se u partnerstvu s novinarima, njihovim  udruženjima, sindikatima, mrežama i medijskim organizacijama prijave za financijsku podršku putem programa potpora male vrijednosti “Zaštita medijskih sloboda i slobode izražavanja na Zapadnom Balkanu”.

Više

Poziv na volontiranje u zakladi SOLIDARNA

25. 9. 2017.

SOLIDARNA- Zaklada za ljudska prava i solidarnost poziva vas da se prijavite za volontiranje u području razvoja zaklade, zakladništva i filantropije u Republici Hrvatskoj te promociji Zaklade.

Više

Prvi korak postignut, vrijeme je za sistemska rješenja!

31. 7. 2017.

Zaklada Solidarna i Centar za mirovne studije kao pokretači peticije Svako bolesno dijete ima pravo na šansu za život! te udruga Krijesnica pozdravljaju odluku Vlade Republike Hrvatske da se za nabavku lijeka za djecu koja boluju od visokorizičnog neuroblastoma preraspodjeli do 14 milijuna kuna unutar proračuna. Sredstva će ovom odlukom biti osigurana Ministarstvu zdravstva, koje će ih doznačiti Klinici za dječje bolesti Zagreb - Klaićeva , a na temelju mišljenja Povjerenstva Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Više

Ajmo pit' kavu: SOLIDARNU kavu za ljudska prava

3. 7. 2017.

Susret koji promjenu zrači.

Zaklada SOLIDARNA poziva vas da nam se pridružite i podržite solidarnost i brigu za ljudska prava širom Hrvatske tako što ćete za nas i s nama početi piti SOLIDARNU KAVU ZA LJUDSKA PRAVA.

Više

Dobri domaćini na Tabor Film Festivalu 2017.

27. 7. 2017.

Tabor Film Festival raširenih ruku ugostio je Dobre domaćine sa svojim programom i volonterima na ovogodišnjem festivalu u dvorcu Veliki Tabor od 6. do 9. srpnja. Također, Tabor Film Festival je na preporuku Dobrih domaćina primio četvero mladih izbjeglica kao službene volontere festivala te time pružio priliku mladima da izađu iz prihvatnog centra Porin i upoznaju hrvatsku i europsku kulturu, što je konkretan doprinos integraciji izbjeglica u naše društvo.

Više

Osvrt volonterke Kimberly Truong na rad Dobrih Domaćina na Tabor Film Festivalu 2017

25. 7. 2017.

Pročitajte kako je naša volonterka iz SAD-a Kimberly Truong doživjela Tabor Film Festival, kako se snašla i što je osobno dobila od toga.

Više

Rezultati kampanje "Budimo dobri domaćini: podržimo kreativce bez doma"

21. 6. 2017.

U srijedu, 14. lipnja, u zagrebačkom kafiuću Vinyl predstavljeni su rezultati kampanje "Budimo dobri domaćini: podržimo mlade kreativce bez doma". Kampanju su organizirali inicijativa Dobrodošli!, udruga Are You Syrious?, Koalicija Solidarnosti Split i SOLIDARNA.

Više