Aktualno

 

Priopćenje za javnost EFC-a i DAFNE: Filantropija zahtjeva izjednačavanje područja djelovanja u Europi

17. 1. 2018.

Sektor filantropije ključni je stup europskog civilnog društva jer se bavi aktualnim i gorućim pitanjima u društvu, promiče pluralnost i slobodu kao i društvene inovacije u području financiranja. Unatoč tome, u nekim dijelovima Europe područje djelovanja institucionalizirane filantropije, odnosno rad 140,000 europskih donatora i zaklada je ugroženo primjerice restrikcijama stranih sredstava, nekonzistentnim poreznim shemama prekogranične filantropije, štetnim utjecajima prekrutih antiterorističkih mjera te mjera protiv pranje novca. 

Više

SOLIDARNA@HRFF2017: Moja godina u Kekistanu!

13. 12. 2017.

Patrik Hermansson, student iz Londona proveo je 13 mjeseci inflitrirajući se u sam vrh tzv. „alt-right“ pokreta kao Erik. U sklopu Human Rights Film Festivala 2017 prikazali smo film i razgovarali sa Patrikom.

Više

Human Rights Pitching Forum po prvi puta na HRRF-u

19. 12. 2017.

Zaklada Solidarna je u suradnji s socijalnim poduzećem Brodoto organizirala je po prvi put Human Rights Pitching Forum: aktivizam susreće film u sklopu popratnog programa 15.-og Human Rights Film Festivala Zagreb.

Više

Tematski blok: Pristup zdravlju- pravo ili milost?

4. 12. 2017.

Pozivamo Vas da nam se pridružite u utorak 5. prosinca u Kinu Europa i podržite Blagdanske zahtjeve Koalicije udruga u zdravstvu za bolji pristup zdravlju u 2018. godini.

Utorak, 5. prosinca, 10 – 12h, dvorana Müller, Kino Europa


Više

Prvi korak postignut, vrijeme je za sistemska rješenja!

31. 7. 2017.

Zaklada Solidarna i Centar za mirovne studije kao pokretači peticije Svako bolesno dijete ima pravo na šansu za život! te udruga Krijesnica pozdravljaju odluku Vlade Republike Hrvatske da se za nabavku lijeka za djecu koja boluju od visokorizičnog neuroblastoma preraspodjeli do 14 milijuna kuna unutar proračuna. Sredstva će ovom odlukom biti osigurana Ministarstvu zdravstva, koje će ih doznačiti Klinici za dječje bolesti Zagreb - Klaićeva , a na temelju mišljenja Povjerenstva Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Više

Ajmo pit' kavu: SOLIDARNU kavu za ljudska prava

3. 7. 2017.

Susret koji promjenu zrači.

Zaklada SOLIDARNA poziva vas da nam se pridružite i podržite solidarnost i brigu za ljudska prava širom Hrvatske tako što ćete za nas i s nama početi piti SOLIDARNU KAVU ZA LJUDSKA PRAVA.

Više