Aktualno

 

POZIV NA SUDJELOVANJE U ERASMUS+ PROJEKTU "YouthAgainstCyberbullying"

17. 1. 2020.

Zaklada SOLIDARNA poziva mlade od 18 do 25 godina da se prijave za sudjelovanje u Erasmus+ projektu #YouthAgainstCyberbullying.

Više

Javni poziv: Nominacija za upravitelja/icu Zaklade

16. 1. 2020.

Zakladna Uprava Zaklade SOLIDARNA prema čl.26. Statuta poziva sve zainteresirane osobe za prijavu nominacije za funkciju i radno mjesto “Upravitelj/ica Zaklade”.

Više

Podrška policijskoj službenici

13. 1. 2020.

Inicijativa #SPASIME, SOLIDARNA - zaklada za ljudska prava i solidarnost te Platforma za reproduktivnu pravdu pozivaju građanke i građane da donacijama podrže policijsku službenicu koja je izgubila spor protiv nadređenog kolege iako je utvrđeno da ju je čitavu noć na dužnosti spolno zlostavljao.

Više

Država treba preuzeti odgovornost za tragediju i slabe karike u sustavu socijalne skrbi

11. 1. 2020.

Izražavamo duboku sućut obiteljima naših šestoro sugrađana,  tragično preminulih štićenika doma za starije i nemoćne u Andraševcu koji je izgorio u požaru  Duboko suosjećamo s patnjom i boli žrtava ove tragične nesreće i tugujemo zbog gubitka njihovih života. Stojimo na raspolaganju obiteljima žrtava ukoliko ocijene da im možemo pomoći. 

Više

Uspješan završetak donatorske akcije „OD PACIJENTA DO PROGRAMERA“

28. 11. 2019.

Zaklada SOLIDARNA je, u suradnji s udrugom Ludruga, u razdoblju od 20. rujna do 20. studenoga uspješno provela dobrotvornu akciju „Od pacijenta do programera“, tijekom koje je ukupno prikupila 17.080,26 kuna. Svrha akcije bila je pokrivanje troškova dvogodišnje školarine u iznosu od 14.600 kn za studij informatike za Hrvoja, 38-godišnjaka koji od svoje rane mladosti živi s kroničnom psihičkom bolesti, kronično je nezaposlen i u programu je bolničkog liječenja.

Više

Poziv na dostavu projektnih prijedloga: "Učeničke akcije protiv klimatskih promjena"

14. 11. 2019.

Platforma za međugrađansku solidarnost CROSOL i Zaklada SOLIDARNA, kroz projekt „Prema otvorenoj, pravednoj i održivoj Europi u svijetu – Projekt predsjedanja EU 2019.-2021.”, podržat će škole, učeničke domove i školske klubove u njihovom snažnijem javnom djelovanju tijekom predsjedanja RH Vijećem EU od 01. siječnja do 30. lipnja 2020. godine.

S tim ciljem otvaramo poziv na dostavu projektnih prijedloga putem kojeg učenici, škole i učenički domovi diljem Hrvatske mogu dobiti do 10.000 kuna za kampanje i projekte borbe protiv klimatskih promjena.

ROK PRODULJEN DO 21.12. U 23:59h.

Više

„S druge strane ogledala: od pacijenta do programera“

3. 10. 2019.

s veseljem vas pozivamo na  dobrotvornu kazališnu večer i popratnu donatorsku akciju „S druge strane ogledala: od pacijenta do programera“ koja će se održati u sklopu Tjedna mentalnog zdravlja u subotu 12. listopada 2019. u 20h u Kulturnom centru mladih Ribnjak u istoimenom zagrebačkom parku.

Više

Uvjeti za dodjelu financijske pomoći

6. 6. 2019.

Pročitajte koji su uvjeti za dodjelu financijske pomoći kroz fond#spasime.

Više