Current


 

Poziv na dostavu projektnih prijedloga: "Učeničke akcije protiv klimatskih promjena"

Nov 14, 2019

Platforma za međugrađansku solidarnost CROSOL i Zaklada SOLIDARNA, kroz projekt „Prema otvorenoj, pravednoj i održivoj Europi u svijetu – Projekt predsjedanja EU 2019.-2021.”, podržat će škole, učeničke domove i školske klubove u njihovom snažnijem javnom djelovanju tijekom predsjedanja RH Vijećem EU od 01. siječnja do 30. lipnja 2020. godine.

S tim ciljem otvaramo poziv na dostavu projektnih prijedloga putem kojeg učenici, škole i učenički domovi diljem Hrvatske mogu dobiti do 10.000 kuna za kampanje i projekte borbe protiv klimatskih promjena.

More

DARING - Support program for economic women empowerment

Dec 10, 2018

Public tender for expert and financial support to women in entrepreneurship

Partners: IKEA, Mastercard, Foundation SOLIDARNA and Croatian Business Council for Sustainable Development

More

VOLUNTEER CALL FOR BIKE RACE "SOLIDARITY WITH CAUSE"

Feb 5, 2019

More

Održana donatorska večera fonda Desa & Jerko Baković

Mar 18, 2019

S veseljem želimo s Vama podijeliti kako je održana prva donatorska večera za stipendije djeci fonda Desa & Jerko Baković.

Hvala svima koji su došli/došle, svima koji su donirali, a nisu mogli doći, svima koji su donirali svoje vrijeme, znanje i talente kako bi večera prošla u veseloj i lijepoj atmosferi.

More

Top Lista Regionalista: Humanitarni Stand-Up

Mar 19, 2019

Zaklada SOLIDARNA u sklopu fonda „Desa i Jerko Baković“ organizira humanitarnu večer za pokrivanje stipendija kojima pruža financijsku, materijalnu i stručnu podršku školovanju siromašne djece i mladih i to prvenstveno osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta koja su izložena neimaštini, riziku socijalnog isključivanja i diskriminacije, a pritom u svojoj okolini možda nemaju adekvatnu podršku za razvoj samopouzdanja i vještina potrebnih za uspješno školovanje i osobni razvoj.

More

Fond#spasime

Jun 4, 2019

Inicijativa #SPASIME i Zaklada za ljudska prava i solidarnost – SOLIDARNA osnovale su Fond #SPASIME za hitnu pomoć i zaštitu žrtava obiteljskog nasilja. Temeljna svrha Fonda #SPASIME je pružanje konkretne i interventne pomoći žrtvama obiteljskog nasilja u smislu ekonomske, pravne, psihološke, liječničke i stambene pomoći.

More

Desa Baković, donor of "Desa and Jerko Baković" fund, died at age 102

Jun 5, 2019

Zaklada Solidarna s tugom javlja da nas je u 102. godini, dana 28. svibnja 2019 u Zagrebu, napustila naša draga suradnica, prijateljica i donatorica Desa Baković.

More

Uvjeti za dodjelu financijske pomoći

Jun 6, 2019

Pročitajte koji su uvjeti za dodjelu financijske pomoći kroz fond#spasime.

More