Current


 

Announcement of the Call for Proposals “Protecting Media Freedom and Freedom of Expression in the Western Balkans”

Jul 31, 2017

Civil society organizations from Bosnia and Herzegovina, the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM), Kosovo*, Montenegro and Serbia that focus on the protection and promotion of human rights, in partnership with journalists, their associations, networks, media organizations and journalists' trade unions are invited to apply for the financial support from the small grants programme “Protecting Media Freedom and Freedom of Expression in the Western Balkans”.

More

Poziv na volontiranje u zakladi SOLIDARNA

Sep 25, 2017

More

Prvi korak postignut, vrijeme je za sistemska rješenja!

Jul 31, 2017

Zaklada Solidarna i Centar za mirovne studije kao pokretači peticije Svako bolesno dijete ima pravo na šansu za život! te udruga Krijesnica pozdravljaju odluku Vlade Republike Hrvatske da se za nabavku lijeka za djecu koja boluju od visokorizičnog neuroblastoma preraspodjeli do 14 milijuna kuna unutar proračuna. Sredstva će ovom odlukom biti osigurana Ministarstvu zdravstva, koje će ih doznačiti Klinici za dječje bolesti Zagreb - Klaićeva , a na temelju mišljenja Povjerenstva Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

More

Let's drink coffee: SOLIDARNA's coffee for Human Rights

Jul 3, 2017

Susret koji promjenu zrači.


Zaklada SOLIDARNA poziva vas da nam se pridružite i podržite solidarnost i brigu za ljudska prava širom Hrvatske tako što ćete za nas i s nama početi piti SOLIDARNU KAVU ZA LJUDSKA PRAVA.

More

Dobri domaćini na Tabor Film Festivalu 2017.

Jul 27, 2017

Tabor Film Festival raširenih ruku ugostio je Dobre domaćine sa svojim programom i volonterima na ovogodišnjem festivalu u dvorcu Veliki Tabor od 6. do 9. srpnja. Također, Tabor Film Festival je na preporuku Dobrih domaćina primio četvero mladih izbjeglica kao službene volontere festivala te time pružio priliku mladima da izađu iz prihvatnog centra Porin i upoznaju hrvatsku i europsku kulturu, što je konkretan doprinos integraciji izbjeglica u naše društvo.

More

Personal review of our volunteer Kimberly Truong of the Tabor Film Festival 2017

Jul 25, 2017

Pročitajte kako je naša volonterka iz SAD-a Kimberly Truong doživjela Tabor Film Festival, kako se snašla i što je osobno dobila od toga.

More

Rezultati kampanje "Budimo dobri domaćini: podržimo kreativce bez doma"

Jun 21, 2017

U srijedu, 14. lipnja, u zagrebačkom kafiuću Vinyl predstavljeni su rezultati kampanje "Budimo dobri domaćini: podržimo mlade kreativce bez doma". Kampanju su organizirali inicijativa Dobrodošli!, udruga Are You Syrious?, Koalicija Solidarnosti Split i SOLIDARNA.


More