SOLIDARNA za vrijeme pandemije radi od doma

Zaposlenici Zaklade SOLIDARNA će za vrijeme pandemije koronavirusa do daljnjega raditi od kuće, a sastanke održavati putem videokonferencijskih alat. Umjesto fiksnog telefona na kojeg su nas zainteresirani mogli zvati dosad, bit ćemo vam na raspolaganju na broju 091 482 5449 (za Fond #SPASIME) i 0951683438 (za sve ostalo). 

Pandemija koronavirusa od svih nas zahtijeva da budemo odgovorni i solidarni. Odgovornost ćemo pokazati tako da slušamo preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera za civilnu zaštitu o pranju ruku, izbjegavanju dodirivanja lica, otkazivanju događanja, ostajanju kod kuće i sl. Solidarnost možemo pokazati tako da pomažemo onima među nama koji su u samoizolaciji ili im se ne preporuča izlazak jer su u rizičnim skupinama. Pojavilo se više FB stranica i grupa koje ispunjavaju tu svrhu, te apeliramo na sve koji žele pomoći da se informiraju, drže preporuka i poduzmu sve potrebne mjere kako ne bi iz dobre namjere ugrozili živote svojih sugrađana. SOLIDARNA će u tu svrhu kontaktirati Stožer i HZJZ kako bi se za takve volontere i pomagače donijele jasne upute i smjernice, kako se ne bi ugrozio život onih kojima se pomaže.

SOLIDARNA će u idućim tjednima prenositi provjerene informacije i preporuke Svjetske zdravstvene organizacije, HZJZ-a i Stožera, te ćemo vas upozoravati na dezinformacije koje se pojave, a koje otkriju svjetski i hrvatski fact-checkeri. I na taj ćemo način nastojati doprinijeti borbi protiv pandemije.

Na svima nama je da usporimo širenje ovog virusa i damo prostora za disanje zdravstvenim djelatnicima, kojima i ovim putem zahvaljujemo na njihovoj požrtvovnosti i borbi za sve nas. Zaposlenici SOLIDARNE će stoga do daljnjega raditi od doma, a sastanke obavljati putem videokonferencijskih aplikacija poput Zooma ili Hangouts Meet (Google je premium verziju učinio besplatnom do 1.7.). Pozivamo sve koji to mogu da učine isto.