SOLIDARAN koncert za fond Dese&Jerka Bakovića

Inspirirani primjerom Dese & Jerka Bakovića koji su donirali 600.000,00 kn za stipendiranje siromašne djece i Desinim riječima: „Uvijek je bolje davati nego primati!“, organiziramo prvo veliko događanje kojim želimo prikupiti dodatna sredstva za pružanje stručne podrške djeci u njihovom obrazovanju i osobnom razvoju širom Lijepe Naše.

SOLIDARAN KONCERT za djecu fonda Dese & Jerka Bakovića prvi je u nizu događaja kojima namjeravamo oploditi donaciju Dese & Jerka Bakovića kako bismo dugoročno mogli podržavati siromašnu djecu tijekom njihova školovanja i u osobnom razvoju.


Kino Europa, 20.6., 18-20h
FB event: https://www.facebook.com/events/220704525400181/

Zamislite, poslušali ste predivan nastup SO-DO orkestra djece i omladine te jazz kvarteta virtuoza, skladatelja i gitarista Pavla Miljenovića pa izlazite iz Kina Europa oplemenjeni predivnom glazbom i  spoznajom da ste osobno pridonijeli osiguravanju četverogodišnjih stipendija  za 31 dijete iz čitave Hrvatske. Postoji li ljepši osjećaj?

Nastupaju:

SO DO – EL SISTEMA HRVATSKA provodi program društvenog razvoja djece i mladih koji koristi glazbu kao sredstvo postizanja društvene promjene, u svijetu poznat po nazivu El Sistema. Ideja je nastala u Venezueli prije više od 40 godina, a danas se proširila na cijeli svijet zbog svojih izuzetnih rezultata koje postiže u životima djece i društvenim promjenama čitavih zajednica, kao i u glazbenoj izvrsnosti.


Pavle Miljenović Jazz Quartet je sastav sačinjen od vrhunskih hrvatskih jazz muzičara mlađe generacije: Pavle Miljenović - gitara, Mario Bočić - saksofon, Zvonimir Šestak - kontrabas i Borko Rupena - bubnjevi. Svi su surađivali sa brojnim svjetskim i domaćim glazbenicima, snimali albume i odsvirali stotine koncerata. Pavle je u suradnji s ovim glazbenicima, s kojima već dugo surađuje, te Hrvojem Gallerom na klaviru, prošle godine snimio album naziva "Begin." (Croatia Records) koji je dobio sve najbolje kritike od strane novinara i publike. Mario i Pavle su također snimili album "Spiritual Market" kontrabasista Vedrana Ružića koji je osvojio diskografsku nagradu "Porin" za najbolji jazz album u 2017. godini, dok su Zvonimir i Borko osvojili tu nagradu za razne projekte kao što su 4in3plus1, Davor Križić Experiment itd. Također su dobitnici nagrade "Status" za najbolje jazz instrumentaliste u 2018. godini. 


Iznos donacije za kartu: 100kn


Način kupnje: blagajna Kina Europe, doniralica (https://www.solidarna.hr/donirajte/site/index/hr-HR), direktno virmanski (opis plaćanja: SOLIDARAN KONCERT; IBAN HR7323900011100948072), ili mailom ako želite kupiti više karata za svoje prijatelje, zaposlenike ili kolege molimo Vas da se javite kolegici Petri na petra.madjercic@solidarna.hr


*sve karte plaćene preko donatorske platforme ili direktno na IBAN čekati će Vas na dan koncerta u Kinu Europa.