Produljen rok za prijave na natječaj „ODVAŽNA“

Rok za prijave na javni natječaj „Odvažna“ za financijsku i stručnu podršku ženama u poduzetništvu, pomiče se do 10. svibnja 2020. do 23.59 sati, a uslijed procjene da je aktualna zdravstvena kriza utjecala na mogućnost prijava u razdoblju od 8. ožujka do 15. travnja ove godine.


NAPOMENA (11. svibnja): Prijave na javni natječaj "Odvažna" su zatvorene 10. svibnja u 23:59

 

Fond za financijske potpore iz programa ODVAŽNA iznosi 250.000 kn, čime će IKEA financirati provedbu tri do pet jednogodišnjih akcijskih razvojnih planova ženskih poduzetničkih pothvata, u pojedinačnom iznosu od 40.000 do 75.000 kuna. Na natječaj se mogu prijaviti obrti, OPG-ovi, mikro i mala poduzeća (j.d.o.o. ili d.o.o.), zadruge te poduzetnički projekti u sklopu neprofitnih organizacija (udruga, privatnih neprofitnih ustanova i zaklada) koji su potpuno ili u pretežito ženskom vlasništvu i/ili zapošljavaju najmanje 50% žena, a koji na tržištu djeluju najmanje godinu dana. 


Podsjećamo, program ODVAŽNA promiče društveno odgovorno poduzetništvo čije su nositeljice žene. U sklopu ovog programa poduzetnicama koje su u start-up fazi razvile liniju proizvoda ili usluga omogućit će se financijska podrška u vidu donacije, te stručna podrška u obliku edukacije, mentorstva i prilika za poslovno umrežavanje kako bi dodatno uspješno zakoračile u fazu rasta i razvoja poslovanja te prebrodile aktualne izazove. Posebnost je ovog natječaja što pruža  potporu poduzetnicama koje djeluju tržišno, kao i poduzetnicama koje djeluju prema modelu društvenog poduzetništva. U aktualnim uvjetima pandemije i značajnih poremećaja i promjena u poslovanju, ODVAŽNA je dodatan izvor podrške za žensko poduzetništvo.  


Uz namjensku financijsku potporu, podržane poduzetnice dobit će i mentorsku podršku u svrhu ubrzanog učenja i poslovnog umrežavanja, a od stručnjakinja iz etabliranih kompanija i u suradnji s Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj.


Selekcijski postupak bit će završen do 1. lipnja 2020. te će uključiti i online selekcijsku „pitching“ radionicu sa svim finalisticama i finalistima, prilagođenu uvjetima pandemije, nakon čega slijedi ugovaranje potpora, isplata donacija te provedba programa ODVAŽNA koji traje sljedećih 12 mjeseci, počevši od 15. lipnja 2020. 


E-mail kontakt za pitanja je odvazna@solidarna.hr. NATJEČAJNA DOKUMENTACIJA

Upute za prijaviteljice na natječaj ODVAŽNA 2020 - produljen rok prijave 10-05-2020.pdf
Obrazac proračuna_natječaj ODVAŽNA 2020.xlsx