POZIV NA VOLONTIRANJE ZA MLADE U ZAKLADI SOLIDARNA

Pozivamo sve mlade osobe od 16 do 30 godina željne iskustva, znanja, pozitivne atmosfere i rada za opće dobro da se prijave na ovogodišnji volonterski program SOLIDARNE.

Pred hrvatskim društvom je izazovno vrijeme u kojem svatko osobno može doprinijeti svojim znanjem, iskustvom i radom. Želimo svakoj osobi dati priliku da ostavi trag u društvu s ciljem poboljšanja životnih uvjeta, poštovanja dostojanstva svake osobe i zaštite ljudskih prava na svim razinama. Helen Keller bi rekla: „Sami možemo tako malo, skupa možemo napraviti tako puno“, a mi ćemo dodati da skupa možemo napraviti promjenu. Posebno pozivamo mlade s invaliditetom da nam se jave i prijave za volontiranje.

Volonterski angažman uključivao bi aktivnosti sukladno interesima i mogućnostima uključenih, između ostalog:

  • Sudjelovanje u organiziranju javnih i kulturnih događaja

  • Sudjelovanje u razvoju odnosa sa donatorima, programima doniranja (Fond Desa i Jerko Baković, Fond #SPASIME, Fond SOLIDARKA) i promocije Zaklade

  • Razvoj javnih edukativno-donatorskih i zagovaračkih kampanja

  • Sudjelovanje u pripremi javne komunikacije putem društvenih mreža i drugih medija

Volonterski angažman u SOLIDARNOJ omogućuje razvijanje organizacijskih i komunikacijskih vještina u dinamičnom, poticajnom ambijentu i stjecanje niza kontakata, a za starije od 18 i  mlađe od 26 godina  i sudjelovanje u međunarodnom edukativnom programu o digitalnom aktivizmu i prevenciji cyber-bullyinga u sklopu ERASMUS+ projekta. 

Prijave trebaju sadržavati životopis i motivacijsko pismo s maksimalno 350 riječi, a treba ih poslati na info@solidarna.hr s naznakom „Prijava za volontiranje“ najkasnije do nedjelje, 20.10.2019.godine.

Molimo vas da u motivacijskom pismu naznačite u kojem razdoblju te u kojem tjednom vremenskom opsegu biste mogli volontirati u SOLIDARNOJ. Radni zadaci i vremenski opseg volonterskog rada bit će individualno dogovoreni sa svakim odabranim/om volonterom/kom u svrhu usuglašavanja potreba i interesa.

Više o radu o SOLIDARNE možete saznati na www.solidarna.hr gdje možete pročitati i članak naše prve postave volontera i volonterki o našoj prvoj uspješnoj kampanji „Drugotna na sav glas!“.

Veselimo se vašim prijavama!