Let's drink coffee: SOLIDARNA's coffee for Human Rights

Susret koji promjenu zrači.


Zaklada SOLIDARNA poziva vas da nam se pridružite i podržite solidarnost i brigu za ljudska prava širom Hrvatske tako što ćete za nas i s nama početi piti SOLIDARNU KAVU ZA LJUDSKA PRAVA.

KAKO VAŠA KAVA MOŽE POSTATI SOLIDARNA KAVA ZA LJUDSKA PRAVA?


Zamislite kavu koju ćete jednom tjedno popiti s nekim tko vam je drag i kome je, kao i vama, stalo do Hrvatske koja može bolje od netrpeljivosti, nemara, nejednakosti i isključivosti

Umjesto da tu odabranu kavu popijete u kafiću, skuhajte je kod kuće, popijte je u vlastitom dnevnom boravku, na balkonu, na nasipu uz rijeku ili u parku. Umjesto da platite račun u kafiću, uplatite trajni nalog za SOLIDARNU  – i popili ste solidarnu kavu za ljudska prava! 

Kavu u troje – Vi,  Frend/ica  i Zajednica. Zajednica svih nas kojima je stalo kako živimo,kakvi smo ljudi  brinemo li se jedni za druge da ustrajemo, da ne odustanemo.


Zašto je važan vaš trajni nalog?

·        stabilnost  prihoda za SOLIDARNU  tijekom cijele godine

·        povezanost sa SOLIDARNOM tijekom cijele godine 

·        jednom kada ga otvorite svaka će vam kava imati drugačiji miris


Što ćete omogućiti  trajnim nalogom za SOLIDARNU?

·        osiguravate dugoročan rad SOLIDARNE

·        osiguravate sredstva fondu HITNO&BITNO

·        postajete Podražavatelj/ica  SOLIDARNE


Što će vama značiti  da budete Podržavatelj/ica SOLIDARNE?

·        Dobit ćete svoju šalicu za solidarnu kavu koja će Vas svaki dan podsjetiti da ste i vi nekom dali snage za aktivizam

·        Predložite temu ili problem na koji bi se valjalo fokusirati

·        Sudjelujte u posebnim događajima SOLIDARNE za njezine zakladnike i podražavatelje

·        Uključite se u radne grupe i zakladna vijeća SOLIDARNE

·      Dobit ćete čitljiv izvještaj na što je potrošen Vaš novac kroz SOLIDARNU kojim ćete se moći ponositi!


POZNAJETE NAS, S VAMA SMO VEĆ GODINU DANA

Zajedničkim snagama,  u proteklih  godinu dana od osnutka, bez ikakvih inicijalnih sredstava za donacije, zaklada SOLIDARNA pokrenula je tri tematske donatorske akcije kojima se pridružilo blizu 1000 građana – kroz kampanju „Radim mlijeko“ podržali smo opstanak male zadružne mljekare u Požegi;  kampanja „Drugotna na sav glas!“  prošarala je Hrvatsku majicama prkosa i ponosa protiv mizoginije, a sredstvima od prodaje majica podržali/e smo osmomartovski Noćni marš za reproduktivna i seksualna prava u Zagrebu te još 15 ženskih inicijativa širom Hrvatske; kroz kampanju „Dobri domaćini – podržimo mlade kreativce bez doma“  pomogli smo da instrumenti, umjetnička oprema i kreativni programi stignu do djece i mladih izbjeglica, beskućnika i mladih bez roditeljske skrbi koji svojim snovima i talentima  obogaćuju sve nas.

Početni vjetar u leđa našem programu „Kultura u zajednici“ dala je Atlantic Grupa, dok smo „Posudionicu aktivističke opreme“ pokrenuli benefitom u Zelenoj akciji – prikupljena oprema dosad je poslužila inicijativama Za Savicu, Za Slobodu Trećima,  Pokret otoka i još mnogim drugim ad hoc akcijama.  Nedavno smo pokrenuli  i peticiju „Svako bolesno dijete ima pravo na šansu za život“, da pokažemo da je pristup liječenju sistemsko, a ne humanitarno pitanje. Da solidarnim glasovima i potpisima zabrinutih građana podržimo roditelje bolesne djece i njihove udruge kako bismo svi zajedno postavili zdravlje kao proračunski prioritet.

Trudili smo se našim prvim akcijama odmah pokazati da je SOLIDARNA zaklada nastala u zajednici i djeluje za zajednicu – naš je cilj autonomija, inovativnost i održivost aktivizma za ljudska prava širom Hrvatske. Nadamo se da smo stekli vaše povjerenje!


Vaša solidarna kava za ljudska prava budi naše trajne  programe podrške:

· Hitno&Bitno - fond za ad hoc akcije u odnosu na aktualna zbivanja i probleme

· Kultura u zajednici - fond za kulturnu produkciju vezanu uz teme ljudskih prava

· Inkubator - fond za lokalne i eksperimentalne inicijative zaštite ljudskih prva

· Perpetuum - fond za podršku dugoročnim programima zaštite ljudskih prava

· SOLIDARKA - fond solidarnosti sa žrtvama kršenja ljudskih prava, aktivistima, zviždačima, umjetnicima, znanstvenicima, novinarima koji rade na promociji i zaštiti ljudskih prava


Kako možete podržati SOLIDARNU?


1.      Odredite koliko želite da mjesečno iznosi vaša SOLIDARNA KAVE ZA LJUDSKA PRAVA: ________


2.     Otvorite trajni nalog DONACIJA „SOLIDARNA KAVA ZA LJUDSKA PRAVA“ u svojoj banci u vašem odabranom mjesečnom iznosu, pritom vodeći računa o tome da transakcijski trošak na žalost tereti VAS, a ne nas te definirajte konačni iznos trajnog naloga.


3.       Saznajte kako se otvara trajni nalog u vašoj banci, slijede informacije za najbrojnije:

            ·        Privredna banka Zagreb - u poslovnici ili putem internetskog bankarstva

·        Zagrebačka banka - u poslovnici ili preko e-zabe

·        Splitska banka - u poslovnici  ili SBnet Internet bankarstvom

·        Erste banka - u poslovnici, NetBankingom, FonBankingom ili mBankingom

·        Addiko Bank - u poslovnici, m-banking ili e-banking

·        Raiffeisen Bank - samo u poslovnici

·        Hrvatska poštanska banka - samo u poslovnici


4.      Ako vam ne odgovara trajni nalog, možete nam JEDNOKRATNO UPLATITI UKUPNI GODIŠNJI IZNOS vaših željenih mjesečnih donacija za SOLIDARNU KAVU ZA LJUDSKA PRAVA.


5.       Uplatite vašu donaciju na račun Zaklade SOLIDARNA pri HPB-u - IBAN HR7323900011100948072 - putem virmana ili skeniranjem bar koda putem Vašeg mobilnog bankarstva.

barkod-1499089478.gif