Kako i zašto podržati SOLIDARNU

"Ima li išta ljepše od zajedničkih snova o boljem i pravednijem svijetu? Ima li išta ljepše od mogućnosti da se pomogne, ispravi nepravda, pruži ruka podrške? Ima li išta ljepše od spoznaje da svojim zalaganjem pomažemo onima kojima je teško, koji su zapostavljeni, odgurnuti, izopćeni?
Naša Zaklada Solidarna osnovana je upravo s tom željom – potaknuti i omogućiti svima da doniraju svoj novac, svoje znanje, svoje vrijeme, dobru volju,  da svojim prilozima zajednički stvaramo bolje društvo. Svojim programima nastojat ćemo odgovoriti na potrebe društva, ublažiti nesreću, nepravdu, otvoriti mogućnosti, pokretati projekte, promovirati ljudska prava, no također i upozoravati vladajuću politiku na sve probleme kršenja i nepoštivanja odredbi svih deklaracija i konvencija o ljudskim pravima.
Pozivam donatore, i velike i male, da nam se pridruže, u zajedničkim dogovorima usmjerit ćemo vaša sredstva tamo gdje su najpotrebnija.  Pozivam  građane da nam se pridruže svojim radom, idejama, prilozima. Malena dobročinstva veoma su velika za one koji ih dobivaju u pravi čas.
Čvrsto vjerujem da se snovi mogu ostvariti, i zato - udruženi, solidarno sa Solidarnom za bolji i pravedniji svijet.

Urša Raukar, predsjednica Zakladne uprave SOLIDARNE


Zaklada SOLIDARNA je dio zajednice i služi zajednici svih pojedinaca i inicijativa koje aktivno rade na zaštiti ljudskih prava. Istovremeno, želi mijenjati percepciju ljudskih prava, povezivati sve generacije ljudskih prava i ići prema problemima koji muče i manjinu i većinu. Zaklada SOLIDARNA je zaklada koja se temelji na društvenom, a tek onda i na financijskom kapitalu. Također, Zaklada želi povezivati i obogaćivati različita sredstva (novac, znanje, kontakte, rad) koja pristižu iz različitih smjerova

Širok je spektar načina na koje, u skladu sa svojim financijskim i vremenskim mogućnostima, možete podržati SOLIDARNU,a time naše društvo činiti bogatijim u solidarnosti:

  • jednokratno doniranje
  • trajni nalog
  • povezivanje s potencijalnim donatorima
  • suorganizacija donatorskih događanja
  • promocija među prijateljima, na društvenim mrežama i u medijima
  • preporuke inventivnih inicijativa za tematske kampanje i partnerstva
  • uključivanje u rad zaklandih vijeća za razvoj odnosa s donatorima, razvij programa, promociju i kulturne produkcije
  • postanite stalni podupiratleji zaklade


Donacije SOLIDARNOJ mogu se uplatiti na njezin bankovni račun u Hrvatskoj poštanskoj banci:
IBAN HR73 2390 0011 1009 4807 2, SWIFT: HPBZHR2X
ili kroz njezinu donatorsku platformu www.solidarna.hr/donirajte.

Donatore pozivamo da pruže potporu cjelokupnom organizacijskom razvitku SOLIDARNE ili njezinim pojedinim fondovima, od koji su trenutačno prioritetni HITNO&BITNO te Kultura u zajednici.

Od srca Vam hvala!