"Ellie on the Road" sa Eleanor Roosevelt

Veliko nam je zadovoljstvo pozvati sve na obljetnički kulturno-edukativni program „Ellie on the Road“ povodom 70. obljetnice Opće deklaracije ljudskih prava koji će upriličiti Eleanor Roosevelt osobno, a otvoren je  svima, a posebno mladima,  koji žele znati više o Eleanor i načinima i njenoj borbi za potlačene i razgovarati o tome kako svatko od nas na svoj način može doprinijeti društvu solidarnosti i ljudskih prava. 

Kreativni projekt „Ellie on the Road“  kreće povodom 70. obljetnice Opće deklaracije o ljudskim pravima, a posvećen je Eleanor Roosevelt, Prvoj dami svijeta koja je kao predsjednica prvog Odbora za ljudska prava Ujedinjenih naroda bila ključna za njezino donošenje 10. prosinca 1948. godine.

Kroz  tematsku foto izložbu koju je osmislila grupa mladih iz Gunje, Siska i Zagreba želimo vizualno prikazati temeljne vrijednosti  čovječanstva i prava koja nam svima pripadaju kao ljudima u bilo kojem dijelu svijetu, bez obzira na boju kože, spol, seksualnost, vjeroispovijest, socijalni status, jezik, političko ili drugo mišljenje. Ideja je da kroz digitalnu te kroz putujuću izložbu mladi fotografi/kinje svim mladima približe koncept ljudskih prava i odgovornosti koje proizlaze iz njih. Izložba predstavlja serije tematskih autorskih fotografija mladih autora i autorica, odabranih na žiriranom javnom natječaju, na sljedeće teme: dom, privatnost, obrazovanje, rad, solidarnost, kultura i kreativa, život, jednakost,dostojanstvo, sloboda, sigurnost, odgovornost.

Izložba će biti postavljena za cijelo vrijeme trajanja Human Rights Film festivala nakon čega putuje u manje sredine poput Gunje, Siska, Daruvara, Krnjaka i dr.

Nakon druženja sa Eleanor Roosevelt porazgovarati ćemo sa mladima koji su se istaknuli u svom volonterskom djelovanju za društvenu promjenu, Marijom Gašparović, dobitnicom nagrade Luka Ritz, Franciskom Koficaj, članicom volonterskog kluba Prve Gimnazije iz Zagreba i Franom Markulinom, dobitnikom Volonterskog Oskara i posebnog priznanja nagrade Luka Ritz.

U slučaju da želite povesti grupu učenika i učenica, mladih i zainteresiranih molim Vas da nam javite kako bismo Vam rezervirali mjesta.

Za sva pitanja stojimo Vam na raspolaganju.