Current


Let's drink coffee: SOLIDARNA's coffee for Human Rights

Jul 3, 2017

Susret koji promjenu zrači.


Zaklada SOLIDARNA poziva vas da nam se pridružite i podržite solidarnost i brigu za ljudska prava širom Hrvatske tako što ćete za nas i s nama početi piti SOLIDARNU KAVU ZA LJUDSKA PRAVA.

More

Priopćenje za javnost EFC-a i DAFNE: Filantropija zahtjeva izjednačavanje područja djelovanja u Europi

Jan 17, 2018

Sektor filantropije ključni je stup europskog civilnog društva jer se bavi aktualnim i gorućim pitanjima u društvu, promiče pluralnost i slobodu kao i društvene inovacije u području financiranja. Unatoč tome, u nekim dijelovima Europe područje djelovanja institucionalizirane filantropije, odnosno rad 140,000 europskih donatora i zaklada je ugroženo primjerice restrikcijama stranih sredstava, nekonzistentnim poreznim shemama prekogranične filantropije, štetnim utjecajima prekrutih antiterorističkih mjera te mjera protiv pranje novca. 

More

Grateful congratulations to aunt Desa for her 101st birthday

Apr 19, 2018

On the occasion of the 101st birthday of our benefactor Desa Baković, on Thursday, April 19th, at the Human rights house in Zagreb, SOLIDARNA and Civic committee for human rights have organized a birthday celebration where "Desa and Jerko Baković" fund was presented to the public.

More

Campaign "You are not alone - Come along with us!" has ended

Apr 25, 2018

With great happiness and pride we would like to thank all donors and partners for successfully collected 120,573.46 kn for providing over 1,200 return rides to and from chemotherapy.

More

Uvjeti za dodjelu financijske pomoći

Jun 6, 2019

Pročitajte koji su uvjeti za dodjelu financijske pomoći kroz fond#spasime.

More

Obavijest o rezultatima natječaja „Učeničke akcije protiv klimatskih promjena“

Nov 14, 2019

Solidarna – Zaklada za ljudska prava i solidarnost je 14. studenog 2019., raspisala pozivni natječaj za dodjelu malih financijskih potpora „Učeničke akcije protiv klimatskih promjena“ u ukupnoj vrijednosti od 80.000,00 kn.

More

Uspješan završetak donatorske akcije „OD PACIJENTA DO PROGRAMERA“

Nov 28, 2019

Zaklada SOLIDARNA je, u suradnji s udrugom Ludruga, u razdoblju od 20. rujna do 20. studenoga uspješno provela dobrotvornu akciju „Od pacijenta do programera“, tijekom koje je ukupno prikupila 17.080,26 kuna. Svrha akcije bila je pokrivanje troškova dvogodišnje školarine u iznosu od 14.600 kn za studij informatike za Hrvoja, 38-godišnjaka koji od svoje rane mladosti živi s kroničnom psihičkom bolesti, kronično je nezaposlen i u programu je bolničkog liječenja.

More

Podrška policijskoj službenici

Jan 13, 2020

Inicijativa #SPASIME, SOLIDARNA - zaklada za ljudska prava i solidarnost te Platforma za reproduktivnu pravdu pozivaju građanke i građane da donacijama podrže policijsku službenicu koja je izgubila spor protiv nadređenog kolege iako je utvrđeno da ju je čitavu noć na dužnosti spolno zlostavljao.

More

Javni poziv: Nominacija za upravitelja/icu Zaklade

Jan 16, 2020

Zakladna Uprava Zaklade SOLIDARNA prema čl.26. Statuta poziva sve zainteresirane osobe za prijavu nominacije za funkciju i radno mjesto “Upravitelj/ica Zaklade”.

More

POZIV NA SUDJELOVANJE U ERASMUS+ PROJEKTU "YouthAgainstCyberbullying"

Jan 17, 2020

More