Current


Let's drink coffee: SOLIDARNA's coffee for Human Rights

Jul 3, 2017

Susret koji promjenu zrači.


Zaklada SOLIDARNA poziva vas da nam se pridružite i podržite solidarnost i brigu za ljudska prava širom Hrvatske tako što ćete za nas i s nama početi piti SOLIDARNU KAVU ZA LJUDSKA PRAVA.

More

Uvjeti za dodjelu financijske pomoći

Jun 6, 2019

Pročitajte koji su uvjeti za dodjelu financijske pomoći kroz fond#spasime.

More

Otvoren novi natječaj programa ODVAŽNA

Mar 7, 2020

Povodom Međunarodnog dana žena, tvrtka IKEA Hrvatska u suradnji sa SOLIDARNOM – Zakladom za ljudska prava i solidarnost te Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj (HR PSOR) raspisala je novi natječaj za financijsku i stručnu potporu ženama u poduzetništvu putem programa ODVAŽNA.


NAPOMENA (11. svibnja): Prijave na javni natječaj "Odvažna" su zatvorene 10. svibnja u 23:59

More

Otvoreni su prvi pozivi Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj

Mar 10, 2020

Pozivi za financijsku podršku velikim projektima i Ad-hoc akcijskim projektima su otvoreni 10. ožujka 2020. godine. Riječ je o prva dva poziva, od ukupno 6 planiranih, usmjerena organizacijama civilnog društva u Republici Hrvatskoj u okviru Programa Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj koji je financiran sredstvima Financijskog mehanizama Europskog gospodarskog prostora u razdoblju 2014. – 2021.

More

SOLIDARNA za vrijeme pandemije radi od doma

Mar 16, 2020

Zaposlenici Zaklade SOLIDARNA će za vrijeme pandemije koronavirusa do daljnjega raditi od kuće, a sastanke održavati putem videokonferencijskih alat. Umjesto fiksnog telefona na kojeg su nas zainteresirani mogli zvati dosad, bit ćemo vam na raspolaganju na broju 091 482 5449 (za Fond #SPASIME) i 0951683438 (za sve ostalo). 

More

Upute za siguran način pružanja i primanja pomoći tijekom epidemije koronavirusa

Mar 18, 2020

S obzirom na brojne građane koji se zbog epidemije koronavirusa samoorganiziraju kako bi pružili pomoć starijim i nemoćnim osobama te onima koji su zbog kroničnih bolesti u većem riziku, Hrvatski Crveni Križ u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite izradio je dva letka.

More

Praćenje svakog mobitela u zemlji nije mjera zaštite od koronavirusa nego nepotrebno kršenje ljudskih prava!

Mar 31, 2020

REAKCIJA ORGANIZACIJA CIVILNOG DRUŠTVA NA PRIJEDLOG DOPUNA ZAKONA O ELEKTRONIČKIM KOMUNIKACIJAMA

More

Produljen rok za prijave na natječaj „ODVAŽNA“

Apr 15, 2020

Rok za prijave na javni natječaj „Odvažna“ za financijsku i stručnu podršku ženama u poduzetništvu, pomiče se do 10. svibnja 2020. do 23.59 sati, a uslijed procjene da je aktualna zdravstvena kriza utjecala na mogućnost prijava u razdoblju od 8. ožujka do 15. travnja ove godine.


NAPOMENA (11. svibnja): Prijave na javni natječaj "Odvažna" su zatvorene 10. svibnja u 23:59

 

More

48 kućanstava dobilo 706.400 kn iz Fonda 5.5 za kriznu podršku nakon potresa

May 20, 2020

Članovi Zakladnog vijeća Fonda 5.5 za kriznu podršku nakon potresa, i predstavnici SOLIDARNE – zaklade za ljudska prava i solidarnost, jutros su u Radničkom domu u Zagrebu predstavili rezultate javnog poziva Fonda 5.5. za kriznu podršku nakon potresa. 

More

Otvoreno pismo Premijeru Andreju Plenkoviću

Jun 4, 2020

Otvoreno pismo Premijeru povodom imenovanja članova i članica Europskog gospodarskog i socijalnog odbora iz redova organizacija civilnog društva.

More

GRAĐANI SOLIDARNO STALI UZ IZBJEGLIČKA KUĆANSTVA - PRIKUPLJENO PREKO 180.000,00 HRK POMOĆI

Jun 20, 2020

Kampanjom udruge Are You Syrious za osiguravanje podrške izbjegličkim kućanstvima u Hrvatskoj pogođenima korona-krizom i potresom prikupljeno je 181.531,96 kn za pomoć čak 60 kućanstava. Udruga je kampanju provela u suradnji sa Zakladom SOLIDARNA i kreativnom agencijom Bruekta&Žinić&Grey, te uz podršku 623 donatora, od kojih ih je preko 90% iz Hrvatske.

More

Predstavljene dobitnice natječaja ODVAŽNA 2020.

Jul 4, 2020

SOLIDARNA i Tvrtka IKEA Hrvatska dodijelili pet financijskih potpora i pokrenuli mentorski program za žene u poduzetništvu.

More

Zaustavimo pandemiju nasilja nad ženama!

Nov 25, 2020

Izjava Autonomne ženske kuće Zagreb i Zaklade SOLIDARNA povodom međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

More

STRATEŠKOM SURADNJOM DO SOLIDARNE RADNE OKOLINE ZA ŽENE ŽRTVE PARTNERSKOG I OBITELJSKOG NASILJA

Dec 3, 2020

Kao doprinos globalnoj kampanji „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, SOLIDARNA – zaklada za ljudska prava i solidarnost i njezin Fond #spasime te Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HR PSOR), uz podršku Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj održali su online otvoreni razgovor  „Solidarna radna okolina sa ženama žrtvama partnerskog i obiteljskog nasilja“.

More