Zaštitimo ljude od nasilja, mržnje i bahatosti moćnika!

solidarka2-1551609057.png

Zaklada SOLIDARNA poziva sve ljude dobre volje i svijesti o važnosti građanske solidarnosti da se svojim donacijama uključe u direktnu kriznu podršku novinarima, zviždačima, braniteljima i žrtvama kršenja ljudskih prava.  Podržite pretučene žene i djecu za koje država nema razumijevanja niti je osigurala sredstva za pružanje direktne pomoći, za tužene a odgovorne novinare/ke i aktiviste/kinje za zaštitu ljudskih prava kojima prijete istrage, sudski procesi i odluke da plate sulude odštete! Pokažimo da je građanska solidarnost jača od mržnje, nasilja i bahatosti moćnika! Ljudi trebaju pomoć sada – oni nemaju vremena čekati da sustav profunkcionira! A hoće li se to i dogoditi ikada?!

#SpasiMe Prosvjed

spasi-me-5-04-1552559609.jpg

Kako je #spasime od inicijalne ideje prosvjeda malog broja građana na Markovom trgu postalo okupljanje ozbiljnog broja ljudi, prosvjed smo morali premjestiti na Tomislavov trg kako biste svi mogli prisustvovati. Sretni smo što nam se priključilo preko 40 volontera i isto toliko redara koji će brinuti da prosvjed protekne mirno, u duhu onoga što zagovaramo - nulte stope tolernacije na nasilje. S obzirom na značajno povećanu organizaciju i raznolikost programa, troškovi tehničke potpore (razglas, struja, materijali i ostalo) su također značajno porasli, stoga vas moramo zamoliti za simboličnu financijsku pomoć kako bismo prosvjed organizirali na razini koju ova inicijativa i svi mi zaslužujemo.

Donirati možete direktno na IBAN HR7323900011100948072, a OVDJE pročitajte više o poreznim olakšicama na donacije.

Stipendije za djecu fonda Dese & Jerka Bakovića

Inspirirani primjerom Dese & Jerka Bakovića koji su donirali 600.000Kn za stipendiranje siromašne djece i Desinim riječima: „Uvijek je bolje davati nego primati!“, organiziramo prvo veliko događanje kojim želimo prikupiti dodatna sredstva za pružanje stručne podrške djeci u njihovom obrazovanju i osobnom razvoju širom Lijepe Naše.

Oim preko platforme možete direktno donirati na zaseban račun, IBAN HR0423900011500129049.


kavazaweb-1499090856.png

Zamislite kavu koju ćete jednom tjedno popiti s nekim tko vam je drag i kome je, kao i vama, stalo do Hrvatske koja može bolje od netrpeljivosti, nemara, nejednakosti i isključivosti.

Umjesto da tu odabranu kavu popijete u kafiću, skuhajte je kod kuće, popijte je u vlastitom dnevnom boravkuna balkonu, na nasipu uz rijeku ili u parku. Umjesto da platite račun u kafiću, uplatite donaciju za SOLIDARNU  – i popili ste solidarnu kavu za ljudska prava! 

Kavu u troje – Vi,  Frend/ica  i Zajednica. Zajednica svih nas kojima je stalo kako živimo,kakvi smo ljudi  brinemo li se jedni za druge da ustrajemo, da ne odustanemo.


Uplatite novčanu donacija na žiro račun SOLIDARNE (IBAN): HR73 2390 0011 1009 4807 2 s naznakom DONACIJA.