Zaštitimo ljude od nasilja, mržnje i bahatosti moćnika!

Zaklada SOLIDARNA poziva sve ljude dobre volje i svijesti o važnosti građanske solidarnosti da se svojim donacijama uključe u direktnu kriznu podršku novinarima, zviždačima, braniteljima i žrtvama kršenja ljudskih prava. Podržite pretučene žene i djecu za koje država nema razumijevanja niti je osigurala sredstva za pružanje direktne pomoći, za tužene a odgovorne novinare/ke i aktiviste/kinje za zaštitu ljudskih prava kojima prijete istrage, sudski procesi i odluke da plate sulude odštete! Pokažimo da je građanska solidarnost jača od mržnje, nasilja i bahatosti moćnika! Ljudi trebaju pomoć sada – oni nemaju vremena čekati da sustav profunkcionira! A hoće li se to i dogoditi ikada?!

#SpasiMe Prosvjed

Kako je #spasime od inicijalne ideje prosvjeda malog broja građana na Markovom trgu postalo okupljanje ozbiljnog broja ljudi, prosvjed smo morali premjestiti na Tomislavov trg kako biste svi mogli prisustvovati. Sretni smo što nam se priključilo preko 40 volontera i isto toliko redara koji će brinuti da prosvjed protekne mirno, u duhu onoga što zagovaramo - nulte stope tolernacije na nasilje. S obzirom na značajno povećanu organizaciju i raznolikost programa, troškovi tehničke potpore (razglas, struja, materijali i ostalo) su također značajno porasli, stoga vas moramo zamoliti za simboličnu financijsku pomoć kako bismo prosvjed organizirali na razini koju ova inicijativa i svi mi zaslužujemo.

Donirati možete direktno na IBAN HR7323900011100948072, a OVDJE pročitajte više o poreznim olakšicama na donacije.


Stipendije za djecu fonda Dese & Jerka Bakovića

Inspired by the example of Desa & Jerko Baković who donated 600,000.00 kn for poor children and Desa’s words: "It's always better to give than to receive!", we are organizing the first big event to raise additional resources to provide professional support to children in their education and personal development throughout our beautiful country.


SOLIDARNA - vjeruje da promocija i zaštita svih razina ljudskih prava - od temeljnih sloboda izražavanja, okupljanja I udruživanja do prava na rad, dom, zdravlje, život bez nasilja, zdrav okoliš i javna dobra- - zahtijeva trajan napor, autonomiju, kreativnost i solidarnost građana i građanki - želi stvoriti nove prilike za mnoštvo građana i građanki da izravno sudjeluju u promociji i zaštiti ljudskih prava i stvaranju društva solidarnosti - namjerava postati pouzdan partner kako donatorima tako i inicijativama civilnog društva, djelujući kao katalizator mobilizacije resursa i podupiratelj autonomnih, kreativnih i samosvjesnih građanskih inicijativa za promociju i zaštitu ljudskih prava
Spenden auf das Konto SOLIDARNE (IBAN): HR73 2390 0011 1009 4807 2 Angabe SPENDE.